Cine spune că cele mai bune deserturi sunt cele preparate la cuptor? Iată doar un exemplu cremos, care-ţi va îndulci fiecare zi. Un desert cu cocos fara coacere.

Ai nevoie de

Pentru crema de cocos

400 ml lapte de cocos

3 linguri zahăr

1 lingură făină

1 lingură mălai

50 g nucă de cocos

Pentru crema de alune

150 g alune

250 g unt moale

150 g zahăr

125 ml lapte

Pentru blat

60 de biscuiţi simpli

Pentru crema de cocos amestecă laptele cu zahărul şi pune-l pe foc până începe să dea în clocot. Dă deoparte şi adaugă făina şi mălaiul. Amestecă până crema se îngroaşă, după care las-o să se răcească.

Macină alunele şi amestecă-le cu făina. Pune-le în lapte fierbinte şi amestecă bine. Untul se freacă bine cu zahărul până capătă aspectul unei creme, după care se încorporează în crema de alune.

Pune într-o tavă de cuptor un strat de biscuiţi, întinde o treime din crema de alune, un nou strat de biscuiţi, o jumătate de strat de cremă de cocos. Repetă până termini ingredientele, dar ultimul strat trebuie să fie de cremă de alune. Dai acest desert cu cocos la frigider până a doua zi.

Prăjitură cu morcovi (reţetă de post)

Prăjitură cu gem şi bezea

Prăjitură cu nucă Sumegi

Sursa foto http://www.moderntasteblog.com

Loading...