Gem de caise

Dacă vrei să te lauzi în faţa prietenilor sau a familiei cu o dulceaţă făcută chiar de tine, îţi sugerăm să încerci reţeta propusă de noi cu gem de caise.
Dificultate mică Preparare 120' Pentru 7 borcane
Ingrediente
2 kg caise
1 kg zahăr
1 lămâie
Mod de preparare
Speli caisele şi le pui la scurs. Le rupi în două şi le îndepărtezi sâmburii. Este bine să alegi fructe bine coapte, deoarece acestea sunt mai dulci şi mai aromate. Amesteci fructele cu zahărul într-un vas smălţuit şi le laşi peste noapte.
A doua zi, aşezi vasul la foc mic până se topeşte zahărul, după care dai focul mai tare. Storci lămâia şi pui sucul peste gem. Amesteci din când în când cu o lingură de lemn. Gemul este gata atunci când fructele s-au legat şi nu mai au zeamă. Dai gemul deoparte şi-l laşi să se răcorească puţin.
Pentru o compoziţie mai fină, poţi zdrobi fructele cu blenderul după ce au dat câteva clocote. Între timp, speli borcanele şi le pui la sterilizat câteva minute în cuptor. Pui acest gem de caise în borcane cât timp este cald. Legi borcanele cu acest gem de caise cu celofan şi sfoară şi le ţii în cămară.