Haioşe

haiose jpeg

Mulţumim Adrianei rada din Oradea pentru această reţetă originală.

Ingrediente

1 ½ kg făină 300 g osânză 3 gălbenuşuri 3 linguri zahăr 1 praf de sare 1 lingură zahăr 2 linguri oţet apă minerală cât cuprinde

gem de căpşuni sau rahat

zahăr pudră

Mod de preparare

Din osânză şi 600 g de făină, faci o compoziţie cu care vei unge de trei ori aluatul pe care-l prepari din restul de ingrediente. Din compoziţia de osânză, faci trei grămăjoare. Din aluat, întinzi o foaie foarte subţire, pe care o ungi cu prima grămăjoară. O împătureşti, o laşi la rece o jumătate de oră şi apoi repeţi încă de două ori ungerea şi împăturitul.

După fiecare ungere, laşi aluatul la rece. Trebuie să-l împătureşti de fiecare dată în acelaşi sens. Înainte de coacere, întinzi aluatul de grosimea unui deget. Tai pătrăţele cu

un cuţit înfierbântat în foc. Umpli cu gem de căpşuni şi rahat (după preferinţe). Pui o scobitoare ca să nu curgă gemul. Le coci la foc potrivit, cu deschizătura către

interiorul cuptorului. După coacere, dai prin zahăr pudră. Sunt mai bune a doua zi.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg