„Nuci“ umplute

Mulţumim Floricăi Mangiurea din Brăila pentru această reţetă!
Ingrediente
Pentru aluatul de nuci 1 cană untură 1 cană zahăr 2 linguriţe amoniac stins în oţet 3 ouă 900 g făină
1 pachet margarină
1 cană zahăr
8 ouă
2 linguri cacao
esenţă de rom
nuci tocate
Preparare
Amesteci toate ingredientele de la aluat şi frămânţi o cocă omogenă, care nu se mai lipeşte de mâini şi de vasul în care frămânţi. Formezi biluţe din cocă şi le aşezi în forma de nuci, care a fost încinsă pe flacără în prealabil. Laşi pe foc, întorcând şi pe cealaltă parte, până devin aurii.
Într-o cratiţă, pui margarina, zahărul, ouăle şi cacaua. Aşezi pe foc şi laşi până se leagă crema. Opreşti focul şi adaugi nuci măcinate după preferinţă şi esenţa de rom. Laşi crema să se răcească. Umpli jumătăţile de nuci cu cremă şi uneşti câte două, formând o nucă. Le tăvăleşti prin zahăr pudră şi le serveşti a doua zi.