„Nuci“ umplute

nuci umplute jpeg

Mulţumim Floricăi Mangiurea din Brăila pentru această reţetă!

Ingrediente

Pentru aluatul de nuci 1 cană untură 1 cană zahăr 2 linguriţe amoniac stins în oţet 3 ouă 900 g făină

1 pachet margarină

1 cană zahăr

8 ouă

2 linguri cacao

esenţă de rom

nuci tocate

Preparare

Amesteci toate ingredientele de la aluat şi frămânţi o cocă omogenă, care nu se mai lipeşte de mâini şi de vasul în care frămânţi. Formezi biluţe din cocă şi le aşezi în forma de nuci, care a fost încinsă pe flacără în prealabil. Laşi pe foc, întorcând şi pe cealaltă parte, până devin aurii.

Într-o cratiţă, pui margarina, zahărul, ouăle şi cacaua. Aşezi pe foc şi laşi până se leagă crema. Opreşti focul şi adaugi nuci măcinate după preferinţă şi esenţa de rom. Laşi crema să se răcească. Umpli jumătăţile de nuci cu cremă şi uneşti câte două, formând o nucă. Le tăvăleşti prin zahăr pudră şi le serveşti a doua zi.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg