Prăjitură cu ghimbir

prajitura cu ghimbir jpeg

Mulţumim Feliciei Vanea din Bucureşti pentru această reţetă.

Ingrediente

4 ouă 5 morcovi raşi ghimbir ras, după gust 200 g zahăr brun 150 ml ulei 300 g făină 100 g stafide 100 g nuci tăiate mărunt şi coapte 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 linguriţă scorţişoară 1 praf nucşoară un praf sare

Pentru glazură

1 cutie cremă de brânză

100 g unt nesărat

200 g zahăr pudră

esenţă vanilie

Pentru decor

150 g nuci tăiate mărunt, coapte la cuptor

fâşiuţe de morcovi, caramelizate în miere

Mod de preparare

Mixezi ouăle, zahărul brun, uleiul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, făina, apoi adaugi scorţişoara, nucşoara, sarea, morcovii, ghimbirul, stafidele şi nucile. Torni compoziţia rezultată într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul încins, 20-25 de minute, la foc mediu. O scoţi şi o laşi să se răcească.

Pentru glazură, mixezi crema de brânză cu untul moale, zahărul pudră şi esenţa de vanilie. Întinzi glazura peste prăjitura răcită şi o decorezi cu nuci, fâşiuţe de morcovi, caramelizate in miere.