Prajitură cu mascarpone şi fructe de pădure

IMG 8768 (Custom) jpeg

O prăjitură absolut delicioasă pe care ne-a recomandat-o cititoarea noastră Mihaela Dumitrana. Vă mulţumim pentru reţetă! Şi voi ne puteţi scrie la adresa retete@click.ro

Ingrediente:

Pentru blat: 6 ouă 250 g zahăr 300 g făină 10 linguri apă 1 praf copt

2 cutii cu mascarpone

250 ml frişcă lichidă

5-6 linguri de zahăr pudră (în funcţie de cât de dulce vreţi să fie)

800 g fructe de pădure (congelate sau proaspete)

2 plicuri întăritor de frişcă

Mod de preparare:

Pentru blat. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul adăugând din când în când câte o lingură de apă. Separat, se amestecă făina cu praful de copt şi se adaugă puţin câte puţin în amestecul de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spuma şi se adaugă la amestec. Se coace la foc potrivit într-o tavă dreptunghiulara tapetată cu făină sau îmbrăcată în hârtie de copt, aproximativ 40 de minute. După ce s-a racit, blatul se taie în doua straturi.

Pentru cremă. Mixam crema mascarpone cu zahărul cât să se transforme într-o pastă. Separat, batem bine frişca, incorporam intăritorul de frişcă după care o amestecăm cu mascarpone. În blender mixăm bine fructele de padure împreună cu zahărul pudră până obţinem un piure, pe care îl adăugăm în cremă. Dacă vă place crema mai dulce sau mai acrişoară, mai adăugaţi zahăr, respectiv fructe.

La final, puteţi adăuga restul fructelor de pădure întregi, încorporându-le în crema cu ajutorul unei spatule. Tăiem blatul în două straturi, îl insiropăm cu un sirop obţinut din apa călduţa, miere şi dacă aveţi puţină afinată, adăugăm un strat de cremă, cel de-al doilea blat pe care îl însiropăm şi deasupra acoperim cu un strat de frişcă.

Ornăm cu fructe de pădure sau după imaginaţia fiecăruia.

image

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.