Prăjitură cu mere şi frişcă

E momentul pentru o delicioasă reţetă de sezon. Una specială pe care ne-a trimis-o la redacţie Elena Harabagiu din Râmnicu Sărat pentru concursul „Găteşte şi câştigă!“. Nu a fost reţeta câştigătoare, dar cu siiguranţă, are toate şansele să devină una.
INGREDIENTE
7 oua 8 linguri zahar 8 linguri faina 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat 3-4 linguri ulei o budinca de vanilie 500 ml lapte
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si uleiul .Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Se bat separat albusurile spuma .Apoi albusurile se adauga treptat peste compozitia de galbenusuri. Se amesteca usor de sus in jos.
8 mere mari curatate de coaja si taiate felii,o lamaie,un plic mare de zahar pudra vanilat(peste merele felii se adauga zeama de lamaie si plicul de zahar pudra vanilat)
DECOR:200 ml frisca lichida
Jumatate din compozitia pentru blat se aseaza in tava unsa si tapetata cu hartie de copt,si se da la cuptor pentru 10 minute.Se scoate din cuptor si se aseaza jumatate din cantitatea de mere taiate felii.Peste mere se adauga restul compozitiei pt blat si se mai lasa la cuptor cca 15 minute.Se scoate din nou din cuptor se aseaza restul de mere,si se mai coace 10-15 minute.
La finalul coacerii se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca.dupa care se insiropeaza cu zeama rezultata de la mere.Se prepara budinca si se lasa sa se tempereze. Cand aproape s-a racit se toarna peste prajitura. Se decoreaza cu frisca batuta.