Savarine de casă

savarine jpeg

Mulţumim Elenei Harabagiu din localitatea Râmnicu Sărat judeţul Buzău, pentru această reţetă absolut delicioasă!

Ingrediente

Pentru coji savarine 440 g faina alba 300 ml lapte caldut 6 galbenusuri 1 ou intreg 30 g zahar tos 30 g drojdie proaspata sau 1 plic de 7 g drojdie uscata 15 g zahar tos (1/2 de lingura) 50 ml ulei coaja rasa de la ½ de lamaie ½ lingurita sare 50 g zahar vanilat

1 l apa

500 g zahar tos

coaja rasa de la ½ lamaie

40 ml rom superior

100 g jeleu rosu de fructe sau marmelada

500 g frisca lichida

30 g unt topit pentru uns

Mod de preparare

In castronul mixerului am pus drojdia impreuna cu o lingura de zahar tos si am frecat-o un pic. Am turnat cei 300 ml de lapte caldut si am desfacut drojdia in el. Din cele 440 g de faina am scos 1/4 deoparte si le-am adaugat peste drojdie si lapte. Am facut o maia clasica. Am omogenizat bine acest amestec si l-am presarat cu putina faina, am acoperit vasul cu o punga si l-am lasat 20 de minute la dospit (prima dospire).

Am asezat galbenusurile si oul intreg in alt castron metalic si am adaugat zaharul , sarea si coaja rasa de lamaie. Le-am batut bine cu un tel pana au devenit spumoase. Am adaugat in maia aceste oua spumoase, restul de faina si cei 50 ml de ulei. Nu trebuie mixat mult acest aluat, doar cat sa fie omogen. Se adauga coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se omogenizeaza si se lasa la dospit pentru 30 de minute. Am distribuit apoi aluatul forme si l-am mai lasat sa creasca 20 minute. Am copt cojile de savarine aproximativ 20 minute la aproximativ 220 de grade,dupa care am micsorat temperatura la 180 de grade.Le-am mai lasat la copt pentru alte 10 minute. Le-am lasat sa se raceasca si le-am taiat cate un capacel

Pentru sirop, într-o oala adanca am pus 1 litru de apa la fiert cu 500 g de zahar. Am fiert siropul cam 5 minute.Am adaugat apoi coaja rasa de lamaie si l-am lasat sa se raceasca.Dupa ce s-a racorit,am pus si romul.

Am cufundat cate 4-5 coji de savarine in oala cu sirop,si le-am tinut pana au retinut suficient. Am mixat apoi frisca pana si-a dublat volumul,si am umplut savarinele.

Pentru jeleu am amestecat continutul unui plic de tort jele cu 3 linguri de zahar si 150 ml sirop de fructe,si am pus amestecul pe foc cca un minut.

Am decorat capacelele cu jeleul si am pus savarinele la rece



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg