Tiramisu

20180314 083752 jpeg

Doamna Constanţa Mihalache din Bucureşti ne-a îndulcit ziua cu o reţetă de tiramisu.

De ce ai nevoie pentru tiramisu

200 ml cafea tare

40 ml coniac

4 ouă

50 g zahăr

500 g mascarpone

150 g pişcoturi

2-3 linguri cacao

Cum se prepară tiramisu

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până se topeşte. Freci brânza mascarpone, apoi o încorporezi în gălbenuşuri până obţii o cremă omogenă. Mixezi albuşurile până obţii o spumă fermă care se desprinde de pe vas şi le omogenizezi în mascarpone.

Combini cafeaua cu coniacul. Treci pişcoturile prin acest amestec şi aşezi un strat pe fundul unei tăvi. Întinzi peste ele ½ din cremă, pui iar un strat de pişcoturi trecute prin cafea şi restul de cremă. Presari cacaua peste prăjitură şi o dai la rece cel puţin 3 ore.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg