Tiramisu
Doamna Constanţa Mihalache din Bucureşti ne-a îndulcit ziua cu o reţetă de tiramisu.
De ce ai nevoie pentru tiramisu
200 ml cafea tare
40 ml coniac
4 ouă
50 g zahăr
500 g mascarpone
150 g pişcoturi
2-3 linguri cacao
Cum se prepară tiramisu
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până se topeşte. Freci brânza mascarpone, apoi o încorporezi în gălbenuşuri până obţii o cremă omogenă. Mixezi albuşurile până obţii o spumă fermă care se desprinde de pe vas şi le omogenizezi în mascarpone.
Combini cafeaua cu coniacul. Treci pişcoturile prin acest amestec şi aşezi un strat pe fundul unei tăvi. Întinzi peste ele ½ din cremă, pui iar un strat de pişcoturi trecute prin cafea şi restul de cremă. Presari cacaua peste prăjitură şi o dai la rece cel puţin 3 ore.