Tort trio de ciocolată

2 captura de ecran din 2019 03 20 la 13 01 19 png png

Tortul. Unu dintre cele mai savuroase şi complexe deserturi. Odată ce ai învăţat să faci un blat de bază, totul este mult mai simplu. Ai nevoie de puţină răbdare, câteva ingrediente şi voie bună. Cititoarea noastră Elke Dvornic din Curtea de Argeş ne arată o reţetă delicioasă de tort pe bază de ciocolată.

  • Porții: 8
  • Timp total: 1h
  • Pregătire: 40 min
  • Gătire: 20 min
  • Categorie: tort, desert

Ingrediente

1 ou

120 f lapte bătut

65 g făină

60 g zahăr

60 g unt

20 g cacao

1/2 plic de praf de copt

1 praf de sare

Mousse-uri

200 g ciocolată

200 g frişcă lichidă

1 plic gelatină

50 g apă rece

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 15.0px; font: 10.0px Arial; color: #222222; -webkit-text-stroke: #222222; min-height: 11.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 15.0px; font: 10.0px Arial; color: #222222; -webkit-text-stroke: #222222} span.s1 {font-kerning: none}

Mod de preparare

Se ia un plic de gelatină şi se pune într-un pahar cu apă rece, se lasă la hidratat. Într-o crăticioara se pune la încălzit  100 ml frişcă lichidă se lasă doar până ajunge la punctul de fierbere, se pune ciocolată ruptă cubuleţe, se amestecă cu telul până se topeşte. Într-un castron se bate cealaltă parte de frişcă ( 100 ml ) până se întăreşte apoi se toarnă uşor ciocolata topită şi se mixează bine, se adaugă gelatină topită ( se poate lăsa la cuptorul cu microunde pentru aprox 10-15 sec ), se omogenizează până devine spumoasă, se toarnă peste blatul răcit, se dă la frigider pentru cel puţin 30 minute Se repetă procedeul numai că se foloseşte ciocolată cu lapte apoi la sfârşit ciocolată albă, se poate orna după preferinţă fiecăruia. 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 15.0px; font: 13.3px Helvetica; color: #222222; -webkit-text-stroke: #222222; background-color: #ffffff} span.s1 {font-kerning: none}