Pentru dulceţuri, cele mai bune sunt caisele nu prea mari, potrivit de coapte, nepătate, iar zmeura ideală este cea frumoasă şi întreagă. Pentru a preveni formarea mucegaiului la suprafaţă, dulceaţa pusă la conservat în borcane cu capac înfiletat trebuie aşezată pe raft cu gura în jos. Dulceţurile nu se zaharisesc dacă ştergi marginea vasului în care fierbi fructele cu o cârpă curată, înmuiată în apă rece.

Ingrediente

600 ml apă
1 kg zahăr
50 de caise

Mod de preparare

Speli caisele, le scurgi, le scoţi sâmburii şi le tai cubuleţe. Amesteci zahărul cu apa până se dizolvă. Adaugi caisele şi ţii pe foc, amestecând uşor, până când siropul se leagă. Dulceaţa este gata în momentul în care siropul face bobiţe când îl pui pe o farfurie rece. Torni dulceaţa fierbinte în borcane sterilizate, le închizi ermetic şi, după ce s-au răcit, le păstrezi în cămară.

Loading...