O mâncare ce poate fi servită şi rece şi dacă ai în cămară un borcan de murături, este cu atât mai bine!

Ai nevoie de:

  • 500 g fasole
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 leg ţelină
  • 50 g măsline
  • zeama de la o jumatate de lămâie
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • ulei

Speli fasolea şi o laşi la înmuiat timp de 24 de ore. Pui fasolea la fiert şi o acoperi cu capacul. Adaugi morcovii tăiaţi rondele şi ceapa tăiată mărunt. Fierbi în continuare. Apoi mixezi fasolea cu legumele. Adaugi ulei, puţin câte puţin, zeama de lămâie şi presari sare şi piper,după gust. Ornezi cu măsline întregi şi ţelină.

Poţi servi cu murături. Poftă bună!

Foto: Pinterest

Loading...