Abia vei aştepta să scoţi din cuptor această focaccia cu ceapă şi rozmarin pentru a te înfrupta din ea. Este mai bine să prepari două tăvi, deoarece pe prima o vei termina cât timp focaccia este caldă.

De ce ai nevoie pentru focaccia cu ceapă şi rozmarin

500 ml apă caldă

1 plic drojdie uscată

2 linguri ulei de măsline

1, 2 kg făină

1 lingură sare grunjoasă

½ ceapă roşie feliată

2 linguri rozmarin tocat

Cum se prepară focaccia cu ceapă şi rozmarin

Dizolvi drojdia în apă caldă şi adaugi uleiul de măsline. Încorporezi treptat făina şi frămânţi până când obţii un aluat omogen, care nu se mai ţine de degete. Îl întinzi într-o foaie, presari sarea grunjoasă, împătureşti aluatul şi-l frămânţi din nou. Acoperi aluatul cu un prosop curat şi-l laşi să crească într-un loc cald până când îşi dublează volumul. Îl frămânţi din nou 2-3 minute, apoi îl laşi din nou la crescut 45 de minute.

Împarţi aluatul în jumătate şi întinzi direct cu mâna jumătate din el într-o tavă tapetată. Pui deasupra ceapă feliată şi presari rozmarin. Opţional, poţi stropi focaccia cu ulei de măsline. O dai la cuptor până când se rumeneşte uşor. Procedezi la fel cu aluatul rămas.

Sursa http://www.suziethefoodie.com

Loading...