Acest preparat duce noţiunea de plăcintă la nivelul următor: foitaj fin şi crocant, somon savuros, spanac plin de vitamine. O explozie de arome şi texturi. În plus, nu e greu de pregătit. Merită să stea pe masa ta, în weekend!

 

Ingrediente

100 g roşii uscate

1 lingură unt

1 pachet foitaj decongelat

2 fileuri somon

  ½ ceapă albă

50 g parmezan ras, opţional

200 g spanac baby

 2 căţei de usturoi

1 lingură pătrunjel tocat

1 ou, pentru uns

1 lingură busuioc tocat

sare

piper

1 lingură zeamă de lămâie

ceapă verde, pentru decor 

 

Topeşti untul într-o tigaie şi sotezi ceapa şi usturoiul mărunţite 3-4 minute, la foc mic. Adaugi spanacul baby spălat şi scurs bine, roşiile tăiate mărunt, pătrunjelul, busuiocul, zeama de lămâie şi asezonezi cu sare şi piper după gust. Amesteci şi ţii pe foc până se înmoaie spanacul, apoi, dacă doreşti, adaugi parmezanul ras şi omogenizezi. Stingi focul şi dai deoparte. 
 
 Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Ştergi fileurile de somon cu şerveţele de hârtie. Întinzi foaia de aluat, aşezi bucăţile de somon pe lung, una în continuarea celeilalte, iar deasupra aranjezi compoziţia de spanac. Rulezi foaia, sigilezi capetele, şi transferi preparatul într-o tavă cu hârtie de copt.
 
Ungi foitajul cu ou bătut, îl crestezi şi dai tava la cuptor 30-35 de minute până capătă o crustă aurie. Laşi 10 minute înainte să porţionezi. Decorezi antreul cu felii de lămâie şi cu ceapă verde tocată.
 
FOTO Shutterstock