Aceste frigărui de pui sunt pur şi simplu perfecte pentru o zi de vară, când faci un grătar cu prietenii sau familia. Le poţi da un plus de savoare cu un sos pesto delicios şi cu câteva roşii mici. Le poţi servi la cină, în orice seară a săptămânii, cu o salată mare alături sau cu paste.

Ingrediente (8 porţii)

20 grame frunze de busuioc proaspete, tocate
1 căţel de usturoi
25 g parmezan ras
sare grunjuoasă, după gust
piper, după gust
3 linguri ulei de măsline
500-600 grame piept de pui
24 de roşii cherry
16 beţişoare pentru frigărui

Mod de preparare

Într-un blender, mixezi busuiocul, usturoiul, parmezanul, condimentezi cu sare şi piper şi amesteci până la omogenizare. Adaugi treptat uleiul de măsline în timp ce amesteci în recipientul blenderului.
frigarui2
Tai cubuleţe pieptul de pui şi dai la o parte pieliţa. Combini carnea crudă cu sosul pesto şi laşi la marinat câteva ore, într-un bol.
frigarui0
Înmoi beţişoarele pentru frigărui în apă, cel puţin 30 de minute. Înfigi, pe rând, carnea de pui, apoi roşiile cherry şi obţii 8 perechi de frigărui.
frigarui3
Încingi grătarul (fie pe lemne, fie pe cărbuni), îl cureţi şi îl ungi bine cu ulei. Aşezi frigăruile de pui pe suprafaţa încinsă şi le frigi aproximativ 3-4 minute, le întorci şi continui să le frigi până când carnea este pătrunsă, aproximativ 2-3 minute.
frigarui1
Sursa: www.skinnytaste.com.

Sos pesto

Loading...