Dacă vrei să adaugi un strop de savoare frigăruilor de pui, încearcă această reţetă şi prepară un sos delicios. Dacă foloseşti doar carne de pui pentru frigărui, nu uita să scuturi excesul de sos înainte de a le pune pe grătar. În plus, poţi folosi orice legume pentru frigăruile tale – ceapă roşie, ardei gras, ciuperci sau dovlecel. Sosul în care marinezi puiul este excelent, deoarece carnea va fi atât de moale şi de suculentă, dar în acelaşi timp va căpăta o aromă aparte.

Ingrediente(4-5 porţii)

1,4 kg piept de pui sau pulpe fără os

Pentru sos:

80 g maioneză
80 ml ulei
2 linguriţe sare
zeama de la ½ lămâie
3 căţei de usturoi, tocaţi
pătrunjel, după gust
coriandru, după gust

Mod de preparare

Tai carnea în bucăţi mari, tai legumele (în cazul în care vrei să combini puiul cu diverse arome şi culori).
Frigarui de pui marinate pasul 1
Toci verdeaţa, iar într-un castron combini toate ingredientele pentru sosul în care urmează să marinezi carnea, înainte să faci frigăruile pe grătar.
Frigarui de pui marinate pasul 2
Combini sosul, puiul şi legumele şi amesteci bine. Acoperi vasul şi îl dai la frigider peste noapte sau cel puţin 6 ore înainte de a frige carnea. Pregăteşti scobitorile şi înfigi, pe rând, bucăţile de pui, apoi legumele.
Frigarui de pui marinate pasul 3
Laşi un pic de spaţiu între ele, ca să se frigă uniform. Aşezi frigăruile pe grătar şi le întorci de câte ori este nevoie, până când carnea este făcută (aproximativ 12-15 minute, în funcţie de grătar şi de mărimea bucăţilor de carne).
Frigarui de pui marinate pasul 4
Sursa: valentinascorner.com.

Loading...