Friptură de vită fragedă şi aromată la cuptor

frptura de vita jpeg

Când ai poftă de o friptură de vită, încearcă o reţetă simplă şi aromată, la cuptor, pe care o poţi servi alături de o salată verde.

Ingrediente

900 g carne de vită, tăiată cubuleţe

1-2 legături, pătrunjel proaspăt tocat

60 ml ulei

60 ml apă

1 linguriţă oregano

2 linguri zeamă de lămâie

2 căţei de usturoi, pisaţi

sare

piper

Mod de preparare

Amesteci foarte bine toate ingredientele, cu excepţia cărnii, într-un bol. Transferi compoziţia într-o pungă mare, resigilabilă. Adaugi carnea şi o laşi la marinat, la rece, 1 oră. Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C.

Tapetezi o tavă cu hârtie de copt şi pui deasupra ei un grătar din cuptor. Îl ungi cu puţin ulei. Aşezi carnea, lasând puţin spaţiu liber între cubuleţe. Dai la cuptor 30 de minute. Serveşti imediat.

Sursa http://www.lordbyronskitchen.com