Friptură de vită fragedă şi aromată la cuptor
Când ai poftă de o friptură de vită, încearcă o reţetă simplă şi aromată, la cuptor, pe care o poţi servi alături de o salată verde.
Ingrediente
900 g carne de vită, tăiată cubuleţe
1-2 legături, pătrunjel proaspăt tocat
60 ml ulei
60 ml apă
1 linguriţă oregano
2 linguri zeamă de lămâie
2 căţei de usturoi, pisaţi
sare
piper
Mod de preparare
Amesteci foarte bine toate ingredientele, cu excepţia cărnii, într-un bol. Transferi compoziţia într-o pungă mare, resigilabilă. Adaugi carnea şi o laşi la marinat, la rece, 1 oră. Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C.
Tapetezi o tavă cu hârtie de copt şi pui deasupra ei un grătar din cuptor. Îl ungi cu puţin ulei. Aşezi carnea, lasând puţin spaţiu liber între cubuleţe. Dai la cuptor 30 de minute. Serveşti imediat.
Sursa http://www.lordbyronskitchen.com