Mâncare de fasole verde cu carne de porc
Este sezonul legumelor aşa că a venit momentul să le foloseşti cât mai mult în preparatele tale. Încearcă o reţetă gustoasă de mâncărică cu fasole verde şi carne de porc, perfectă pentru prânz sau cină.
Ingrediente
300 g cotlet de porc
200 g costiţă afumată de porc
500 g fasole verde
3 căţei de usturoi, pisaţi
1 lingură ulei
1 linguriţă amidon de porumb
1 ceapă tocată
boia dulce, după gust
sare şi piper
Mod de preparare
Cureţi fasolea şi o tai în bucăţi potrivite. Tai carnea în cubuleţe. Căleşti într-o tigaie, în puţin ulei încins, usturoiul şi ceapa, timp de 2-3 minute. Condimentezi cu boia, sare şi piper, după gust. Adaugi carnea şi o laşi 3-4 minute să se rumenească. Torni apă cât să o acoperi şi laşi să fiarbă.
Când e fiartă pe jumătate o amesteci cu fasolea verde, apoi completezi cu apă. După ce toate ingredientele au fiert bine, potriveşti de sare şi piper, după gust. La final, dizolvi amidonul în puţină apă şi adaugi în mâncărică, pentru a o îngroşa puţin. Serveşti după ce s-a răcit puţin.
Sursa https://www.bigoven.com