Hribii fac parte din categoria ciupercilor superioare, foate gustoşi căutaţi atât în ţară cât şi în străinătate. Cresc cu precădere în pădurile de stejar, fag, mesteacăn, carpen, pin, tei. Piciorul ciupercii este alb, gros iar pălăria este de culoare brună-gălbuie.Hribii nu conţin zahăr şi lipide, dar au în componenţa lor minerale şi vitamine. Potasiul din hribi ajută la menţinerea unei presiuni sanguine scăzute,inhibă tumorile şi sunt foarte sănătoşi. Ciupercile conţin multe minerale şi sunt considerate de către specialiştii în alimentaţie drept legumele care intră în topul celor mai sănătoase alimente din lume. Îţi prezentăm o reţetă delicioasă de mâncare de hribi.

Ingrediente pentru mâncare de hribi:

250 g apă fierbinte
50 g hribi uscaţi
1 lingură ulei de măsline
2 linguri unt
1 ceapă roşie
2 căţei de usturoi
350 ml smântână lichidă
1 legătură pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare pentru mâncare de hribi:

Pune ciupercile uscate într-un bol şi acoperă-le cu apa fierbinte. Lasă-le să stea până îşi recapătă forma şi devin moi, cam 15-20 de minute. Scurge ciupercile şi lichidul trece-l printr-o sită şi păstrează-l. Taie ciupercile fin.
Încinge uleiul şi topeşte untul într-o tigaie la foc potrivit. Toacă ceapa mărunt şi găteşte până devine translucidă, cam 2 minute. Adaugă şi usturoiul tocat mărunt şi mai lasă jumătate de minut.

Pune ciupercile tocate şi găteşte pentru 2 minute. Pune şi lichidul pe care l-ai scurs din ciuperci şi lasă să fiarbă bine, amestecând din când în când, până ce lichidul aproape s-a evaporat, în jur de 3-4 minute.
Pune smântâna lichidă, sarea şi piperul şi mai lasă să fiarbă, amestecând ocazional.

Serveşte adaugând pătrunjel tocat deasupra. Poţi servi această mâncărică cu măăligă sau pâine făcută în casă, ori cu paste sau o bucată de carne. Poftă bună! 

Loading...