Datorită vitaminelor şi mineralelor pe care le conţine, mâncarea de mazăre ar trebui să se regăsească mai des în alimentaţia ta. Optează întotdeauna pentru boabele verzi, şi nu palide, plate sau foarte umflate, întrucât acea mazăre va avea un gust fad şi va fierbe mai greu.

Ingrediente pentru mâncare de mazăre

1 kg mazăre
500 g pulpă de porc
2 cepe
50 ml ulei
1 foaie de dafin
sare
piper
crenguţe de cimbru

Mod de preparare mâncare de mazăre

Tai carnea bucăţi, o condimentezi cu sare şi piper, după gust şi o rumeneşti pe toate părţile în uleiul încins. Adaugi mazărea, cepele tocate, foaia de dafin şi torni apă cât să acoperi ingredientele. Laşi mâncarea să fiarbă până când scade şi carnea s-a pătruns. Mai condimentezi cu sare şi piper, dacă mai este nevoie. Cu 1-2 minute înainte să stingi focul, adaugi crenguţe de cimbru, după gust.

Loading...