Dacă adaugi vin roşu şi sos de roşiii atunci mâncarea de vită cu măsline poate fi un preparat corsican, bun de să te lingi pe degete.

 

  • Pregătire:20 min
  • Porții:5
  • Gătire:1h10
  • Timp total:1h30
  • Categorie:fel principal
Ingrediente

1 kg carne de vită, cât mai fragedă

2 cepe

200 g suc de roşii

200 g roşii descojite

200 g ciuperci

100 g măsline, fără sâmburi

500 ml vin roşu

sare

piper

2 linguri ulei

250 ml apă

Mod de preparare

Căleşti în ulei ceapa tocată, iar când devine aurie pui carnea tăiată cubuleţe. Laşi până se rumeneşte pe toate părţile, după care adaugi roşiile şi sucul de roşii, ţii să clocotească câteva minute şi torni vinul şi apa, asezonezi cu sare şi piper după gust şi acoperi cratiţa cu un capac. Când furculiţa începe să intre cu uşurinţă în carne adaugi ciupercile feliate şi măslinele. Mai laşi să fiarbă câteva minute şi stingi focul.

Loading...