Pregăteşte o mâncărica rapidă cu pulpe de pui şi ciuperci, care va fi pe placul întregii familii.

Ingrediente

2 linguri ulei
100 g făină
1 kg pulpe de pui
3 linguri unt
450 g ciuperci, feliate
2 cepe, tocate
200 g morcovi, feliaţi
1 lingură usturoi, pisat
cimbru, după gust
250 ml vin roşu
250 ml supă de pui
pătrunjel tocat, după gust
1 foaie de dafin
sare
piper

Mod de preparare – Mâncărică cu pulpe de pui şi ciuperci

Preîncălzeşti cuptorul la 160 °C. Condimentezi pulpele de pui cu sare şi piper, după gust, apoi le treci prin făină. Le rumeneşti într-o tigaie, în uleiul încins, 1-2 minute pe fiecare parte. Scoţi pe o farfurie.

Sotezi ciupercile în untul topit aproximativ 5 minute. Adaugi ceapa, morcovii, usturoiul, cimbru, sare şi piper, după gust. Amesteci constant 4-5 minute. Torni vinul şi supa de pui. Presari pătrunjel şi adaugi foaia de dafin.

Întorci pulpele de pui în tigaie şi le combini cu sosul obţinut. Acoperi cu un capac şi dai la cuptor aproximativ 2 ore. Serveşti cu pătrunjel.

Sursa https://shewearsmanyhats.com

Loading...