Ciuperci pane cu sos de iaurt

Ciuperci pane cu sos de iaurt jpeg

Nu mai ştii ce să-ţi prepari pentru masa de prânz? Încearcă această reţetă pe care ţi-o oferim cu mare drag!

Ingrediente: 500 g ciuperci mai mici 2 ouă căţei de usturoi făină pesmet brânză rasă de capră sare piper

300 ml iaurt cremos

100 ml smântână

1 lingură apă rece

1 linguriţă chimen

măcinat

½ legătură pătrunjel sau mărar

sare

piper

Speli ciupercile bine cu apă rece şi le laşi la scurs pe şerveţele absorbante. Baţi ouăle cu sare, piper şi usturoiul pisat. Separat faci un amestec din pesmet, făină şi brânza de capră. Treci ciupercile prin ou şi prin compoziţia cu brânză şi le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Le dai la cuptor, încălzit în prealabil, aproximativ 15 minute. Pentru sos, amesteci iaurtul cu smântâna, pătrunjelul  sau mărarul tocat şi cu apa. Condimentezi cu praful de chimen, sare şi piper, după gust. Ornezi crema de iaurt cu frunzuliţe de pătrunjel şi o serveşti cu ciupercile pane.

Dificultate mică

6 porţii

Timp de preparere: 50 de minute