Macaroane cu nuci
Dacă vrei să schimbi puţin reţeta clasicelor paste la cuptor cu brânză, noi îţi recomandăm să dai o şansă macaroanelor cu nuci.
De ce ai nevoie pentru macaroane cu nuci
1 pachet de macaroane
6 căţei de usturoi
200 g caşcaval ras
200 g nuci
2 linguri ulei
câteva fire de patrunjel tocat
sare
piper
Cum se prepară macaroane cu nuci
Rupi macaroanele şi le pui la fiert în apa clocotită cu sare. Le ţii conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le strecori şi le laşi deoparte. Păstrezi o cană din apă în care au fiert.
Cureţi şi zdrobeşti usturoiul. La fel procedezi şi cu nucile. Încingi uleiul şi pui usturoiul. Îl laşi să se călească puţin. Ai grija să nu se ardă pentru că devine amar.
Adaugi nucile, amesteci şi pui pastele fierte în tigaie. Guşti şi, daca vrei, potriveşti de sare şi piper, pui puţin patrunjel şi torni din apa păstrată. Amesteci să se combine arumele, presari caşcavalul şi opreşti focul.