Tiramisu rapid

tiramisu rapid jpeg

Cum să faci un tiramisu rapid şi delicios? Nimic mai simplu. Iată:

Ingrediente (6 porţii)

2 ceşti de cafea rece ca gheaţa 1 pachet pişcoturi 300 g mascarpone 150 g zahăr pudră 1 lingură extract de vanilie 500 g smântână pentru frişcă 20-30 g cacao

Cum se prepară

Într-un castron, se bat cu un tel brânza mascarpone cu 30 g de zahăr şi vanilia, până devin o cremă omogenă mai groasă ca o smântână. Separat, se bate smântâna cu restul de zahăr până devine o frişcă pufoasă.

Se amestecă crema de mascarpone cu frişca până se omogenizează, dar nu se distruge textura. Se aşază pe fundul unei tăvi jumătate din pachetul de pişcoturi, se întinde jumătate din cremă, se presară un strat de cacao şi se continuă la fel cu restul ingredientelor. La final, se ornează din nou cu cacao din abundenţă. Se pune la rece 2 ore înainte de servire.