Trigoane cu spanac
Trigoanele cu spanac sunt gustări perfecte, crocante la exterior și cremoase în interior.

Ingrediente
500 g spanac, spălat şi scurs
2 ouă
1 legătură ceapă verde
200 g brânză telemea rasă
1 lingură ulei
piper
1 pachet foi de plăcintă, dezghețat
unt topit, pentru uns foile
mărar spălat şi tăiat mărunt, pentru decor
Mod de preparare
Încingi uleiul, tai mărunt ceapa verde, spălată sub jet de apă, pui piper, după gust, lași câteva minute și adaugi spanacul. Amesteci și ții tigaia pe foc 3 minute, apoi o dai deoparte și o lași la răcit. Bați ouăle și le amesteci cu brânza, apoi le răstorni peste spanac și omogenizezi compoziția.
Întinzi o foaie de plăcintă, o ungi cu unt topit, așezi pe o margine amestecul și împăturești cu atenție ca să obții un triunghi. Procedezi la fel până termini ingredientele. Așezi trigoanele într-o tavă cu hârtie de copt și le dai la cuptorul încins până devin aurii. Le servești decorate cu mărar.