Un desert de sezon, ale cărui arome te fac să uiţi de frigul de afară.

Dificultate mică/45 ’/4 porţii

Ingrediente:

4 mere mari

2 linguri musli

100 ml lapte

100 g migdale

100 g stafide

50 ml rom

2 linguriţe scorţişoară

Pentru sosul de vanilie

200 ml lapte

2 gălbenuşuri

1 lingură amidon

1 esenţă de vanilie

75 g zahăr

Mod de preparare:

Cureţi merele de codiţe şi de cotoare şi le scobeşti. Pui musli la înmuiat în laptele călduţ, după care amesteci cu migdalele sfărâmate. Adaugi stafidele, care au stat la înmuiat în rom 30 de minute, scorţişoara şi amesteci bine. Umpli merele, le aşezi într-un vas uns cu unt şi dai la cuptor 30 de minute.

Freci gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Pui amidonul şi amesteci. Diluezi compoziţia cu laptele fierbinte, amestecând continuu. O aşezi pe foc până dă în clocot. Când sosul s-a îngroşat, iei de pe foc şi adaugi esenţa de vanilie.

Serveşti merele cu sosul de vanilie.

Loading...
Evaluează articolul