Bezea cu mandarine

1365075285 0931bezeamandarina jpeg

Ingrediente: 3 albuşuri, 1 praf de sare, 180 g zahăr pudră, 1/2 linguriţă amidon

Pentru decor: 200 g mandarine din compot, 3 linguri zeamă sau lichior de portocale, 400 ml frişcă lichidă, 3 linguri zahăr pudră, 1 pliculeţ întăritor de frişcă, coajă de portocală confiată

Numar portii: 6

Timp de preparare: 1h 45 min

Dificultate: medie

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi jumătate din zahăr. Amesteci restul de zahăr cu amidonul şi‑l adaugi în albuşuri treptat, mixând continuu.

Umpli un poş cu amestecul de albuşuri şi formezi inele sau bastonaşe (ca în imagine) pe o tavă în care ai pus hârtie de copt.

Le introduci în cuptorul preîncălzit la 120 de grade şi le coci, cu uşa cuptorului întredeschisă, timp de o oră. Le laşi să se răcească şi le desprinzi cu atenţie de pe hârtie.

Scurgi mandarinele din compot şi baţi frişca cu întăritorul de frişcă, zahărul şi zeama de portocale sau lichiorul.

Pui cu poşul frişcă pe o parte de bezea (partea plată), aşezi felii de mandarine, apeşi uşor şi acoperi cu altă bucată de bezea (tot cu partea plată). Tai coaja confiată de portocală cubuleţe sau fâşii şi o presari pe de sert. Le serveşti imediat.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg