Brioşe cu ciocolată şi cireşe
Un desert inedit, brioşele cu ciocolată şi cireşe sunt un răsfăţ de nota 10.
Ingrediente pentru brioşe cu ciocolată şi cireşe
50 ml ulei
20 g pudră de cacao
70 g ciocolată
50 ml apă
40 g făină
3 albuşuri
3 gălbenuşuri
30 g zahăr
200 g dulceaţă de cireşe
cireşe proaspete, după gust
frişcă, după gust
ornamente de ciocolată, pentru decor
Mod de preparare – Brioşe cu ciocolată şi cireşe
Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Tapetezi o tavă de 12 brioşe cu forme de hârtie. Încălzeşti uleiul, iei de pe foc şi încorporezi pudra de cacao şi ciocolata ruptă bucăţele. Amesteci până la omogenizare. Combini cu apa, făina şi gălbenuşurile.
Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Amesteci în compoziţia cu ciocolată. Torni aluatul în tavă. Dai la cuptor 25 de minute şi laşi la răcit complet. Decupezi fiecare brioşă în centru şi o umpli cu dulceaţă. Decorezi cu frişcă, ornamente de ciocolată şi cireşe.
Sursa https://rasamalaysia.com