Budincă de ciocolată cu frişcă şi cremă Amaretto
Prepară acest desert simplu şi delicios, o bucurie pentru întreaga familie. Ai nevoie de
Pentru budincă
1/2 cană zahăr
¼ cană amidon de porumb
3 căni lapte integral
1 linguriţă extract de vanilie
¼ cană fulgi de ciocolată dulce-amăruie
1 lingură de unt
1 praf de sare
Pentru crema Amaretto
1 cană smântână
2 linguri zahăr
¼ linguriţă esenţă de migdale
Pentru ornat
¼ cană biscuiţi Amaretto făcuţi bucăţele
Mod de preparare
Clocoteşti laptele, apoi adaugi extractul de vanilie. Dai vasul deoparte.
În alt vas, amesteci zahărul, amidonul de porumb şi sarea (dacă vrei, le poţi prepara şi pe baie de aburi). Torni laptele şi omogenizezi cu mişcări constante, 15-20 de minute, până când se îngroaşă. Adaugi ciocolata şi continui să amesteci până când se topeşte. Iei vasul de pe foc, adaugi untul şi sarea. Continui să omogenizezi până când untul se topeşte şi este complet încorporat.
Împarţi budinca în boluri mici. Acoperi cu folie de plastic şi laşi aproximativ 2 ore în frigider, ca să se închege. Între timp, prepari crema Amaretto. Baţi bine smântâna, zahărul şi esenţa de migdale într-un bol, până când dacă ridici lingura rămân „moţuri“ de frişcă. Serveşti budinca lângă o lingură de cremă Amaretto peste care presari bucăţele de biscuiţi Amaretto.
sursa foto: Photocuisine