Chiftele de cartofi umplute cu carne
Le poţi srevi simple, sau cu un sos picant, dar aceste chiftele de cartofi umplute cu carne vor fi mereu la fel de gustoase.
De ce ai nevoie pentru chiftele de cartofi umplute cu carne
900 g cartofi
2 linguri făină
2 linguri ulei
1 ceapă roşie
250 g carne tocată de vită
2 lingură pastă de tomate
4 linguri iaurt
sare
piper
Cum se prepară chiftelele umplute cu carne
Fierbi cartofii întregi în apă cu sare, apoi îi scurgi, îi zdrobeşti, adaugi făina şi un praf de sare, apoi omogenizezi.
Căleşti în ulei ceapa tocată, adaugi carnea şi amesteci constant până când scade zeama lăsată. Adaugi condimentele, pasta de tomate, mai laşi pe foc puţin, apoi dai deoparte. Formezi o chiftea din piure, o presezi, aşezi pestea ea carne, apoi pui o altă chiftea de cartofi presată.
Aşezi chiftelele într-o tavă tapetată şi le ţii la cuptor până când se rumenesc. Le serveşti cu iaurt.