Churros. Reţeta de gogoşi spaniole

churros gogosi spaniole jpeg

Pentru musafirii tăi, pregăteşte o reţetă specială de gogoşele spaniole, adică de churros.

Ingrediente (5-6 porţii)

250 ml apă 50 g unt 200 g făină 5 linguri de zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 ouă 1 lămâie 100 g zahăr pudră ulei sare nucşoară

Mod de preparare

Se pun la fiert apa cu zahărul, untul, coaja rasă de lămâie, sarea, puţină nucşoară şi zahărul vanilat. Când clocoteşte se ia de pe foc şi se adaugă făina în ploaie, amestecând repede ca să nu se formeze cocoloaşe. După ce s-a răcit puţin, se încorporează pe rând ouăle şi se amestecă energic. După ce s-a răcit foarte bine aluatul, se pune într-un spriţ şi se formează batone de 20 cm sau mai lungi, într-o tigaie cu uleiul încins. Se vor obţine nişte „eclere” prăjite pe care spaniolii le numesc churros. Se pudrează cu zahăr şi sunt bune calde.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg