Cozonac cu nucă şi cacao

cozonac nuca cacao jpeg

Pregăteşte-te de Paşte cu cât mai multe idei de reţete. Astăzi, la capitolul desert, vă propunem o reţetă de cozonac cu nucă şi cacao.

Ingrediente pentru cozonac cu nucă şi cacao

Pentru aluat 300 g făină 2 ouă 100 g unt 25 g drojdie 100 ml lapte 50 g zahăr 1 vârf cuţit de sare

250 g miez de nucă

2 linguri cacao

100 g nucă măcinată

100 g zahăr

2 albuşuri

1 gălbenuş, pentru uns cozonacul

Mod de preparare pentru cozonac cu nucă şi cacao

Baţi ouăle cu sarea şi drojdia. Separat, topeşti untul şi-l amesteci cu laptele şi zahărul. Amesteci cele două compoziţii. Adaugi făina cernută şi frămânţi un aluat nelipicios. Îl acoperi şi-l laşi la loc cald o oră, până îşi dublează volumul.

Între timp, prepari umplutura. Amesteci pudra de cacao cu nucile mărunţite şi cu zahărul. Albuşurile le baţi spumă şi le adaugi la compoziţia de cacao şi nuci. Aluatul îl împarţi în două, formezi câte o bilă şi o întinzi pe o masă pe care ai presărat făină. Umpli fiecare foaie cu compoziţia de nuci şi cacao, rulezi şi împleteşti cele două rulade. Le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi mai ţii o oră la loc cald.

Ungi cozonacul cu gălbenuşul bătut, presari nucă măcinată şi-l dai la cuptorul preîncălzit aproximativ 45 de minute.

foto: profimedia