FOTO Tort cu căpşuni şi fistic

tort capsuni fistic jpeg

Combinaţia de căpşuni şi fistic este una foarte reuşită. Ne-am gândit să pregătim un tort cu căpşuni şi fistic, aceste două arome perfecte într-un desert. Miezul de fistic trebuie să aibă o plăcută nuanţă verde-deschis, semn că fisticul nu a fost prăjit la temperaturi mari. Puterea îi reduce puterea antioxidantă, aşa că mâncaţi fisticul crud. Îl poţi păstra într-un recipient închis ermetic, la rece şi ferit de lumină, fisticul poate fi păstrat timp îndelungat.

Tort cu căpşuni şi fistic - Ingrediente

Pentru blat 4 ouă 150 g zahăr pudră 150 g făină ½ pacheţel praf de copt

400 g brânză de vaci sau urdă

300 ml frişcă lichidă

200 g zahăr pudră

1 pacheţel zahăr vanilat

2 linguri suc de lămâie

250 g căpşuni

6 foi de gelatină (sau echivalentul în granule)

100 ml apă

50 g gem de căpşuni

50 g fistic

250 g căpşuni

1 pliculeţ cu gelatină roşie pentru decor

Tort cu căpşuni şi fistic - Mod de preparare

Pentru blat baţi ouăle cu zahărul până se transformă în spumă. Cu grijă pui şi amesteci făina cernută cu praful de copt.

image

Torni această compoziţie într-o formă rotundă cu diametrul de 26 cm şi dai la cuptor pentru 45 de minute.

image

După ce s-a copt, laşi blatul să se răcească şi îl tai în două pe orizontală. Speli tava, o usuci, o ungi cu ulei şi o presari cu zahăr pudră. Aşezi în ea partea de jos a blatului copt. Amesteci brânza cu zahăr, zahăr vanilat şi suc de lămâie.

image

Prepari gelatina cu apă rece după instrucţiuni. O aduci la punctul de fierbere (dar nu o fierbi, căci se taie) şi o amesteci în brânză. Baţi şi frişca, din care opreşti câteva linguri, pentru a acoperi laterala tortului. Restul cantităţii de frişcă o amesteci în brânza cu gelatină.

image

Cu acest amestec ungi blatul existent în tavă, pui căpşuni curăţate, spălate şi tăiate felii, şi peste ele pui un nou strat de cremă. Dai la frigider 30 minute să se întărească.

image

Scoţi apoi cercul tăvii, acoperi cu partea a doua a blatului, ungi cu gem de căpşuni şi acoperi laterala tortului cu frişca oprită. Acoperi cu fisticul mărunţit.

image

Decorezi cu căpşuni tăiate şi prepari şi gelatina roşie aşa cum scrie pe plic. Torni gelatina roşie numai în partea de sus a tortului, peste căpşuni, dai la rece pentru 60 de minute şi apoi serveşti tortul.

image