„Înfofolite“ sau pere în aluat

pere jpeg

Desertul perfect pentru weekend!

Ingrediente:

4 pere nu foarte coapte 1 litru apă 1 ½ cană cu zahăr 1 cană cu miere scorţişoară, cuişoare, anason suc de la o jumătate de lămâie 200 g aluat foitaj

Amesteci apa, zahărul, mierea, sucul de lămâie şi mirodeniile şi le pui la fiert. Cureţi perele de coajă şi le tai baza, ca să poată sta uşor „în picioare”. Când siropul începe să fiarbă, adaugi perele. Le încerci, ca furculiţa să intre uşor în ele. Când sunt pătrunse, scoţi perele din sirop, pe care-l dai în continuare în fiert, până se mai îngroaşă. Când perele s-au mai răcit, le stropeşti cu puţin sirop şi le îmbraci în fâşii de aluat late de aproximativ două degete. Aluatul trebuie să fi stat la frigider până pregăteşti perele. Ascunzi capătul fâşiei în aluat. Coci perele astfel „îmbrăcate“ în cuptorul preîncălzit aproximativ 30 de minute. La sfârşit, le aşezi pe o farfurie şi le stropeşti din belşug cu sirop.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg