Mousse de ciocolată cu lapte
Delicios, aerat şi care pur şi simplu ţi se topeşte în gură. Este mousse de ciocolată cu lapte.
De ce ai nevoie pentru mousse de ciocolată cu lapte
500 g frişcă
170 g ciocolată cu lapte
2 linguri apă rece
1 lingură gelatină
2 gălbenuşuri
2 linguri zahăr
150 ml lapte
1 lingură esenţă de vanilie
Cum se prepară mousse cu ciocolată cu lapte
Pune gelatina în apă şi lasă câteva minute să se hidrateze. Bate gălbenuşurile cu zahărul, încălzeşte uşor laptele şi pune-l peste gălbenuşuri. Pune gălbenuşurile pe foc şi amestecă până ce încep să se îngroaşe. Topeşte gelatina şi pune-o peste gălbenuşuri. Topeşte ciocolata şi încorporeaz-o în compoziţie, adaugă esenţa de vanilie. Dă deoparte şi lasă la răcorit. Adaugă frişca, amestecă şi pune mousse-ul în pahare. Dă-le la frigider pentru 1-2 ore. Serveşti cu frişcă şi ciocolată rasă.
Sursa foto http://vessysday.com