Pască cu blat de cacao

pasca blat cacao jpeg

Dacă te-ai săturat ca în fiecare an să faci aceeaşi reţetă clasică de pască, poţi prepara acum o pască cu blat de cacao.

Ingrediente

Pentru aluat 5 ouă 5 linguri margarină 1 pahar zahăr 1 pahar făină 2 linguri cacao coaja rasă de la 1 lămâie

300 g brânză de vacă

250 ml smântână pentru frişcă

5 linguri zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru aluat, separi ouăle, iar albuşurile le baţi spumă cu zahărul până capătă consistenţa unei smântâni groase. Ulterior, adaugi gălbenuşurile, în care încorporezi, ca la maioneză, margarina Unirea Original topită, coaja rasă de lămâie şi omogenizezi. Adaugi şi făina, în ploaie. Separi aluatul în două boluri, iar în unul pui pudra de cacao. Îl aşezi în două tăvi tapetate cu hârtie de copt şi-l coci 25-30 de minute, până se rumeneşte.

Pentru cremă, mixezi brânza cu smântâna şi cu zahărul pudră până devin cremoase. Dai crema la frigider 30 de minute. Când blatul este copt, îl laşi să se răcească, apoi ungi blatul de cacao cu crema de brânză şi acoperi cu celălalt blat. Dai prăjitura la rece aproximativ 2-3 ore înainte să o serveşti.