Prăjitură Pădurea Neagră

prajitura padurea neagra jpeg

O minunată prăjitură Padurea Neagra, numai bună de impresionat invitaţii.

Ingrediente:

o cană şi jumătate de făină un sfert de cană de pudră de cacao o linguriţă şi jumătate de praf de copt o linguriţă de sare o cană şi jumătate de zahăr 2 ouă o linguriţă de esenţă de vanilie o jumătate de cană de margarină o cană şi jumătate de lapte o jumătate de ceşcuţă de lichior de cireşe o jumătate de bucată de unt 3 căni şi jumătate de zahăr pudră un vârf de cuţit de sare o linguriţă de cafea 400 de grame de cireşe, tăiate bucăţele 2 căni de frişcă câteva pătrăţele de ciocolată

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 175 de grade Celsius. Tapetaţi două tăvi pentru prăjituri şi aşezaţi în ele hârtie circulară pentru copt. Amestecaţi făina, pudra de cacao, praf de copt şi sarea. Puneţi compoziţia deoparte. Amestecaţi margarina cu zahărul până obţineţi un amestec pufos. Adăugaţi ouăle şi esenţa de vanilie. Acest amestec îl veţi turna peste prima compoziţie, cea cu făină, turnând gradual şi laptele, până la omogenizare.

Turnaţi apoi în cele două tăvi. Se lasă la cuptor 35-40 de minute. Se scoate hârtia şi se lasă la răcit. Se taie prăjitura în două pe orizontală. Astfel vom obţine 4 bucăţi. Pe deasupra lor se toarnă lichiorul de cireşe. Într-un bol mediu, se bate untul până când devine pufos. Se adaugă zahărul pudră, vârful de sare şi linguriţa de cafea. Se bate când obţinem o compoziţie cremoasă. Se întinde cu cuţitul peste prima bucată de prăjitură, apoi se adaugă câteva cireşe, şi tot aşa.

Într-un bol separat, se bate frişca cu o jumătate de linguriţă de esenţă de vanilie şi o lingură de lichior de cireşe. Se ornează prăjitură Padurea Neagra pe margini si pe deasupra. Se adaugă rondeluri de ciocolată peste prăjitură Padurea Neagra (folosind, un curăţător de legume).

Negresa Padurea Neagra

Negresa Padurea Neagra

Prajitura in trei culori cu mac

Prajitura in trei culori cu mac

Prajitura ciocolatino

Prajitura ciocolatino

Foto: wikipedia.org