Şalău cu sos de smântână şi usturoi

salau cu sos de smantana si usturoi jpeg

Carnea de şalău este indicată şi în curele de slăbire şi pentru că ea conţine puţine calorii, 88 la suta de grame. Este plină de vitamine care îţi opferă energie pentru întreaga zi. Sunt mai multe reţete pe care le poţi prepara cu şalău, dar noi ne-am oprit azi la o reţetă de şalău cu sos de smântână şi usturoi, foarte gustoasă.

Şalău cu sos de smântână şi usturoi - Ingrediente

1 şalău mare 1,5 l supă concentrată de legume 4 linguri smântână 1 lingură făină 1 legătură de mărar verde 1 lingură ulei de măsline 2 linguri unt topit 1 lingură zeamă de lămâie boabe de piper roşu sare piper 4 căţei usturoi pisaţi

Şalău cu sos de smântână şi usturoi - Mod de preparare

Se curăţă peştele de solzi, se scot intestinele, se spală cu apă rece şi se introduce în supă concentrată de legume exact când clocoteşte. Se lasă să fiarbă circa 5 minute, apoi se scoate cu mare grijă pe un platou termorezistent. Se unge deasupra cu unt topit, se stropeşte cu zeamă de lămâie, se presară cu boabe de piper roşu zdrobit şi se introduce în cuptorul bine încins pentru a se rumeni frumos deasupra.

Între timp, se pune o lingură de ulei într-o cratiţă pe foc, se adaugă o lingură de făină dizolvată în puţină supă de legume în care a fiert peştele şi se lasă să fiarbă, amestecând continuu. Se adaugă din când în când câte puţină supă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până ajunge la consistenţa unui sos. Se ia de pe foc, se adaugă smântâna, mărarul tocat, usturoiul pisat,se potriveşte gustul de sare şi piper. Se aşază sosul pe un platou, se pune peştele şi se serveşte şalăul cu sos de smântână şi usturoi.