Spaghete alla matriciana cu salvie FOTO
Când îi pregăteşti partenerului tău cina şi vrei să îl răsfeţi cu o porţie de paste, încearcă reţeta pe care ţi-o recomandăm noi. Aceste spaghete alla matriciana sunt extrem de aromate şi conţin salvie.
Spaghete alla matriciana – Ingrediente (2 porţii)
1 legătură salvie 1 căţel de usturoi 1 ardei iute roşu 1 ceapă roşie 8 felii de pancetta 3 roşii coapte 100 ml ulei de măsline 25 g pecorino (brânză din lapte de oaie) 5 linguri apă de la paste sare piper
Spaghete alla matriciana – Mod de preparare
Umpli o cratiţă pe jumătate cu apă, pui sare, laşi să fiarbă şi să dea în clocot. Alegi frunzele de salvie de pe tulpini. Zdrobeşti usturoiul. Tai ardeiul iute în două, scoţi seminţele şi îl toci fin. Toci şi ceapa. Tai pancetta în bucăţi mari şi roşiile le tai cubuleţe.
Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mare. Adaugi frunzele de salvie şi le rumeneşti 1 minut, până devin crocante. Ai grijă să nu le arzi. Le scoţi pe hârtie absorbantă ca să se usuce. Nu arunci uleiul.
În aceeaşi tigaie rumeneşti pancetta la foc mare, 3 minute. Apoi adaugi usturoiul, ceapa şi ardeiul iute şi mai ţii la rumenit încă 2 minute, la foc mediu. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Pui spaghetele în cratiţă şi le fierbi 8-10 minute, conform indicaţiilor de pe pachet. Dai prin răzătoarea mică brânza pecorino.
Între timp, adaugi roşiile în tigaie şi le căleşti 5 minute. Apoi torni o cantitate mică din apa în care fierbi pastele şi două treimi din brânza rasă. Scurgi pastele, le adaugi în tigaie şi amesteci bine ca să se combine aromele. Condimentezi cu sare şi piper după gust. Le serveşti calde, cu restul de brânză pecorino, dată prin răzătoare, şi frunzele crocante de salvie.
Spaghete cu chiftele şi sos de roşii – Reţeta fără gluten
Spaghete cu chiftele şi sos de roşii – Reţeta fără gluten
Cea mai simplă reţetă de spaghete cu ton
Cea mai simplă reţetă de spaghete cu ton