Ştrudel cu mere

Strudel cu mere jpeg

Ştrudelul cu mere nu este un desert greu de obţinut şi poate fi cea mai bună soluţie atunci când aveţi musafiri şi sunteţi presaţi de timp.

Ingrediente:

2 mere mari 1 lingură zeamă de lămâie 1/3 ceaşcă de stafide ½ cană smochine uscate şi tocate ½ linguriţă scorţişoară 1/3 ceaşcă zahăr 6 foi de plăcintă 60 g unt 1 cană pesmet 2 linguri zahăr, pentru decor

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la 180 grade C. Pregătiţi o tavă dreptunghiulară pe care aşezaţi hârtie de copt.

Curăţati merele şi tăiaţi-le felii subţiri. Puneţi-le într-un castron mare şi stropiţi-le cu zeama de lămâie. Adăugaţi stafidele, smochinele, scorţişoara şi zahărul, apoi amestecaţi.

Puneţi o foaie de aluat pe masă. Ungeţi-o cu unt topit în prealabil şi presăraţi 2 linguri de pesmet. Repetaţi acest procedeu până vom avea 6 foi, una peste alta.

Cu o lingură, luaţi din compoziţia de mere şi puneţi pe foile pregătite anterior, lăsând o margine de 6 cm la ambele capete pentru a putea împături ştrudelul. Puneţi ştrudelul în tavă şi ungeţi-l pe deasupra cu unt topit.

Coaceţi timp de 45 de minute. Când s-a făcut, lăsaţi-l 10 minute să se răcească, apoi presăraţi zahăr.

Sursa: taste.com.au