Tartă cu nuci şi gem

tarta nuci gem miere jpeg

Profităm de nişte borcane pe care le-am mai găsit prin cămară şi vom prepara în acest weekend o tartă cu nuci şi gem, şi puţină miere, pentru toşi cei cărora o să ne treacă pragul casei. Poţi urma şi tu exemplul nostru!

Tartă cu nuci şi gem - Ingrediente

Pentru aluat 3 căni făină 1 pachet unt 240 g cremă de brânză Pentru umplutură 1 cană zahăr brun 1/4 cană zahăr alb 3 ouă 100 g unt 1 lingură făină 1 lingură lapte 1 linguriţă esenţă vanilie 1 cană nuci prăjite 100 g alune de pădure 1 borcan gem 4 linguri miere

Tartă cu nuci şi gem - Mod de preparare

Se taie cubuleţe untul foarte rece şi se mixează cu ro­botul de bucătărie. Se adaugă făina, apoi se încorporează crema de brânză. Când ­alua­tul s-a legat, se formează o bilă, se pune în folie şi se lasă la ­rece o oră. Se întinde ­aluatul ­într-o formă de tartă unsă cu ulei, îmbrăcând şi pereţii ­acesteia. Se bat ouăle spumă, se toarnă treptat untul topit, se adaugă za­hărul brun, apoi cel alb şi făina. Se adaugă laptele, vanilia, gemul, alunele şi nucile mărunţite. Se toarnă compoziţia peste aluat şi se coace în cuptorul preîncălzit, la foc iute, 10 minute, după care la foc potrivit încă 30 de minute. Se unge tarta cu nuci şi gem cu miere, se lasă să răcească şi se pune la frigider minimum patru ore înainte să fie servită.