Tartă cu spanac şi brânză
Va fi una dintre cele mai bune tarte pe care le-ai gustat până acum, cu un blat crocant şi o umplutură cremoasă de spanac aromat cu brânză.
De ce ai nevoie pentru tartă cu spanac şi brânză
Pentru aluat
250 g făină
1 praf de sare
140 g unt
40 g parmezan
1 gălbenuş
2 linguri apă rece
Pentru umplutură
450 g spanac congelat
250 g brânză
4 ouă
100 ml smântână
2 cepe
pătrunjel
2 căţei de usturoi
sare
piper
200 g brânză feta
Cum se prepară tarta
Amesteci făina cu sarea şi untul până când capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi brânza şi gălbenuşul, după care apa rece. După ce s-au omogenizat ingredientele, înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute.
Întinzi aluatul şi-l aşezi în tavă, înclusiv pe margini. Tai excesul de aluat şi dai tava la cuptor 20 de minute.
Pentru umplutură, dezgheţi aluatul, îl laşi la scurs şi-l storci pentru a înlătura toată apa în exces. Îl toci şi-l amesteci cu brânza de vaci scursă, ouăle şi smântâna. Toci ceapa, usturoiul şi pătrunjelul şi le adaugi în compoziţie. Asezonezi cu sare şi piper şi pui un sfert din cantitatea de brânză feta. Întinzi compoziţia peste blat, o nivelezi şi pui deasupra restul de brânză feta sfărâmată. Dai tarta la cuptor 40-45 de minute. Laşi să se răcorească înainte să o tai.
Sursa foto http://domesticgothess.com