Tartă cu spanac şi brânză

tarta cu spanac jpeg

Va fi una dintre cele mai bune tarte pe care le-ai gustat până acum, cu un blat crocant şi o umplutură cremoasă de spanac aromat cu brânză.

De ce ai nevoie pentru tartă cu spanac şi brânză

Pentru aluat

250 g făină

1 praf de sare

140 g unt

40 g parmezan

1 gălbenuş

2 linguri apă rece

Pentru umplutură

450 g spanac congelat

250 g brânză

4 ouă

100 ml smântână

2 cepe

pătrunjel

2 căţei de usturoi

sare

piper

200 g brânză feta

Cum se prepară tarta

Amesteci făina cu sarea şi untul până când capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi brânza şi gălbenuşul, după care apa rece. După ce s-au omogenizat ingredientele, înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute.

Întinzi aluatul şi-l aşezi în tavă, înclusiv pe margini. Tai excesul de aluat şi dai tava la cuptor 20 de minute.

Pentru umplutură, dezgheţi aluatul, îl laşi la scurs şi-l storci pentru a înlătura toată apa în exces. Îl toci şi-l amesteci cu brânza de vaci scursă, ouăle şi smântâna. Toci ceapa, usturoiul şi pătrunjelul şi le adaugi în compoziţie. Asezonezi cu sare şi piper şi pui un sfert din cantitatea de brânză feta. Întinzi compoziţia peste blat, o nivelezi şi pui deasupra restul de brânză feta sfărâmată. Dai tarta la cuptor 40-45 de minute. Laşi să se răcorească înainte să o tai.

Sursa foto http://domesticgothess.com

http://domesticgothess.com