Tort de clătite de post
Se poate un desert rafinat şi savuros, dar de post? Da! Dintr-o combinaţie de fructe, aluat şi zahăr poţi obţine o prăjitură, un tort de clatite de post care să facă mai lină trecerea peste cele 40 de zile cât durează Postul Paştelui.
Ingrediente pentru tort de clătite de post
Pentru clătite 250 ml apă minerală 250 g făină 2 linguri zahăr sare 2 linguri esenţă de vanilie 50 ml ulei pentru uns tigaia
4 mere
4 pere
2 linguri zeamă de lămâie
100 ml apă
1 lingură scorţişoară
150 g stafide
6 linguri zahăr
1 lingură esenţă de vanilie
Mod de preparare pentru tort de clătite de post
Mixezi toate ingredientele pentru clătite şi laşi aluatul să se odihnească la frigider 30 de minute. Încingi puţin ulei într-o tigaie neaderentă şi prepari clătitele. Descojeşti merele şi perele, le îndepărtezi cotorul şi căsuţa cu seminţe.
Tai fructele cubuleţe, apoi le pui într-o tigaie la călit cu scorţişoara, stafidele, zeama de lămâie şi 3 linguri de zahăr. După ce s-au înmuiat puţin, fără să se sfărâme, dai tigaia deoparte. Fierbi separat apa împreună cu zahărul rămas, până se îngroaşă. Dai deoparte şi adaugi esenţa de vanilie. Asamblezi acest tort de clătite de post, având grijă ca deasupra să fie un strat de mere şi pere, şi torni siropul.
Dai acest tort de clatite de post la rece pentru cateva ore si apoi il servesti cu placere.
Prajitura de post cu crema de vanilie