Tort de portocale cu coniac

tort de portocale cu coniac jpeg

Ne-am gândit că azi nimic nu poate fi mai bună decât o felie dintr-un tort de portocale cu coniac! Combinaţia perfectă pentru o cină încheiată într-un mod absolut delicios! Nu-i aşa că sunteţi de acord cu noi!

Tort de portocale cu coniac - Ingrediente (1 tort)

2 portocale potrivite 200 g margarină sau unt 5 ouă 1 praf de sare 200 g zahăr coaja şi zeama de la o portocală 200 g făină 1 linguriţă rasă praf de copt ulei pentru uns tava 7 linguri de coniac, pentru însiropare

Tort de portocale cu coniac - Mod de preparare

Speli şi laşi la scurs portocalele. Topeşti într-un vas untul sau margarina. Laşi la răcit.

Baţi albuşurile, cu un praf de sare, până când devin o spumă tare. Adaugi zahărul şi baţi în continuare până spuma de albuş este lucioasă. Pui coaja şi zeama de portocală, adaugi treptat gălbenuşurile bătute separat cu untul sau cu margarina topită şi răcită şi baţi bine.

Pui făina cu praful de copt pe toată suprafaţa compoziţiei şi cu o lingură de lemn amesteci uşor de jos în sus până încorporezi toată făina.

Tai feliuţe subţiri de portocală, ungi cu ulei tava de tort (cu pereţi detaşabili) şi o tapetezi fin cu făină, aşezi de jur împrejurul tăvii un rând cu feliuţe de portocală, torni compoziţia şi introduci în cuptor circa 40-45 de minute. Cu 8 minute înainte de terminarea timpului, deschizi cuptorul şi aşezi deasupra tortului şi celelalte feliuţe de portocală.

Laşi tortul de portocale cu coniac să se răcească bine şi-l însiropezi cu coniac. Îl pui la frigider o oră, două, îl tai şi serveşti o feliuţă cu o ceaşcă de ceai verde sau cafea.