Mousse de ciocolată albă şi caramel

mousse caramel 123RF jpeg

Dacă vrei să-ţi impresionezi familia şi oaspeţii în seara magică de Crăciun, prepară şi tu reţeta aceasta de mousse de ciocolată albă şi caramel.

Dificultate medie/Preparare: 1 h/8 porţii

Ingrediente:

Pentru mousse

400 g ciocolată albă

400 ml frişcă lichidă

Pentru caramel

200 g zahăr

150 ml smântână lichidă

50 g unt

Pentru decor

30 g ciocolată

8 biscuiţi

Mode de preparare:

Topeşti zahărul la foc mic. Când e lichid, adaugi smântâna lichidă şi amesteci viguros. Pui apoi untul şi fierbi, la foc mic, 10 minute, amestecând încontinuu, până când caramelul se îngroaşă şi capătă o nuanţă mai închisă. Dai la rece.

Tai ciocolata cubuleţe. Încălzeşti frişca şi topeşti în ea ciocolata. Laşi compoziţia la răcit, apoi amesteci cu mixerul, la viteză mai mare, până când devine aerată şi îşi  măreşte volumul. Încorporezi jumătate din cantitatea de caramel. Pui în pahare şi laşi la frigider 3-4 ore.

Decorezi cu un strat de caramel, ciocolată topită şi alune tocate.

FOTO: 123RF