Peste câteva zile ne vom aminti de cei 40 de mucenici care s-au jertifit pentru credinţa lor. În această zi se beau 40 de pahare de vin şi se mănâncă mucenici. Află cum se fac mucenicii munteneşti sau mucenici fierţi cu scorţişoară!

De ce ai nevoie pentru mucenici fierţi

Pentru mucenici

500 g făină

250 ml apă

1 praf sare

Pentru zeama aromată

4 litri apă

300 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

1 praf de sare

1 linguriţă esenţă de rom

coaja unei lămâi

nucă măcinată

pudră de scorţişoară

Cum se prepară mucenicii

Amesteci toate ingredientele pentru mucenici şi frămânţi un aluat tare. Întinzi o foaie de grosime potrivită. Decupezi mucenicii, cu ajutorul unei forme speciale, şi-i dai la copt 10 minute, până se usucă aluatul. Pui apa pe foc, cu puţină sare. Când dă în clocot, micşorezi focul, pui mucenicii, zahărul şi zahărul vanilat. Îi ţii până când se înmoaie, amestecând din când în când, pentru a nu se lipi. La final, pui esenţa, coaja de lămâie. La servire, adaugi scorţişoară şi nucă, după gust.

Loading...