Chiar dacă nu face parte dintre bucatele tradiţionale româneşti, musacaua este una dintre favoritele bucătăriei noastre. Sunt zeci de combinaţii. Noi vă recomandăm azi o musaca din paste cu spanac şi ştevie. Pastele sunt tagliatelle care înlocuiesc în acest caz clasicii cartofi.

Musaca din paste cu spanac şi ştevie - Ingrediente

600 g carne tocată amestec
400 g spanac şi ştevie
2 cepe
3 roşii bine coapte
2 linguri pastă de tomate
3 ouă
200 g telemea de oi
2 linguri smântână
3 linguri ulei
sare
piper

Musaca din paste cu spanac şi ştevie - Mod de preparare

Tai ceapa mărunt, o căleşti în uleiul bine încins până devine sticloasă. Adaugi carnea tocată şi continui călirea până scade bine zeama. Condimentezi cu sare şi piper, după gust,
adaugi pasta de tomate şi continui călirea încă două minute, apoi laşi compoziţia la răcit. Separat, opăreşti frunzele de spanac şi ştevie în apă cu sare 5-6 minute, scurgi apa şi le laşi să se răcească. Fierbi pastele al dente în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi le strecori. Ungi o formă termorezistentă cu ulei, aşezi un strat de carne, un strat de spanac cu ştevie şi repeţi, în aceeaşi ordine, până când se termină ingredientele. Peste ultimul strat de carne aşezi felii de roşii, apoi pastele. Acoperi cu ouăle bătute cu brânza rasă şi cu smântâna şi introduci la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 45 de minute, până se rumeneşte bine musacaua din paste cu spanac şi ştevie.

Loading...