Muşchi de porc cu legume

Pork tenderloin with vegetable jpeg

Friptura trebuie servită cu o garnitură şi un pahar de vin roşu. Vezi cum se face muşchiul de porc cu legume.

De ce ai nevoie pentru muşchi de porc cu legume

500 g muşchi porc sare, după gust piper, după gust ulei, pentru uns Pentru garnitură 750 g cartofi 500 g smântână 25 g unt sare, după gust 2 ouă 75 ml ulei de floarea-soarelui ţelină cu morcovi şi smântână, opţional 3-4 frunze rozmarin, pentru decor

Cum se face muşchiul de poc cu legume

Speli carnea de porc, o dai cu sare şi piper, apoi o ţii la frigider 30 de minute. O pui într-o tavă unsă cu ulei, torni 100 ml de apă şi dai la cuptorul încins, acoperită cu folie. După 30 de minute, o scoţi şi mai laşi friptura alte 30 de minute până se pătrunde. O stropeşti, din când în când, cu sosul din tavă. Când este gata, o dai deoparte şi o ţii caldă.

Pentru garnitură, după ce ai spălat cartofii, îi cureţi, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert. Când sunt gata, scurgi apa şi îi pasezi. Adaugi smântâna, untul, sarea şi încorporezi ouăle, pe rând, unul câte unul. Amesteci bine şi dai compoziţia prin aparatul de şpriţat manual. Pui cartofii la cuptor, într-o tavă tapetată şi îi laşi 10-15 minute.

Îi serveşti alături de muşchiul de porc şi, dacă doreşti, de garnitura de ţelină cu morcovi şi smântână.