Paste fusilli cu spanac şi roşii

Paste fusilli cu spanac si rosii jpeg

Un pic de oregano, măslinele verzi, roşiile şi oţetul balsamic fac din acest preparat italian clasic o mâncare plină de savoare. Iar odată ce ai inclus şi spanacul în reţetă, te vei bucura de beneficiile acestei legume verzi. Reţeta este recomandată de bucătarul Jamie Oliver, care a folosit paste din făină integrală pentru a se bucura de substanţele nutritive şi pentru a include mai multe fibre în alimentaţia sa. Încearcă şi tu această mâncare sănătoasă.

Paste fusilli cu spanac şi roşii – Ingrediente (2 porţii)

6 crenguţe de oregano proaspăt 50 g măsline negre 1 ceapă roşie 1 lingură oţet balsamic 400 g roşii potrivite „prunişoare“ 200 g paste fusilli din grâu integral 100 g spanac 20 g parmezan

Paste fusilli cu spanac şi roşii – Mod de preparare

Umpli o cratiţă mare cu apă sărată, o pui la fiert la foc mare până dă în clocot. Între timp, alegi frunzele de oregano, toci măsline, cureţi şi tai ceapa. Pui într-o tigaie antiaderentă 1 linguriţă de ulei şi îl încingi la foc mediu. Adaugi măslinele, frunzele de oregano şi ceapa şi căleşti totul 10 minute până se înmoaie şi amestecul începe să elibereze aromele.

Adaugi oţetul balsamic şi laşi să bolborosească puţin, apoi torni roşiile întregi (proaspete sau din conservă) şi o jumătate de cană de apă fierbinte. Mărunţeşti roşiile cu o lingură de lemn, laşi compoziţia să dea în clocot, apoi fierbi la foc mic alte 10 minute sau până când sosul se îngroaşă suficient şi amesteci din când în când.

Între timp, adaugi pastele în apa clocotită şi le fierbi 8-10 minute, conform indicaţiilor de pe ambalaj, până când sunt al dente – asta înseamnă că sunt fierte, dar încă sunt puţin tari.

Scurgi pastele, păstrezi o cană din lichidul în care au fiert, le pui în acelaşi vas, dar nu pe foc. Torni sosul şi spanacul peste paste şi amesteci până se combină aromele. Adaugi un strop din apa în care au fiert pastele, ca să nu se lipească, şi dacă este nevoie, condimentezi cu sare după gust. Dai parmezanul prin răzătoare şi îl încorporezi în paste, apoi, la final, serveşti o porţie de fusilli presărate cu un pic de parmezan.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Paste cu dovlecei şi usturoi FOTO

Paste cu dovlecei şi usturoi FOTO

Paste la cuptor, cu pui, praz şi mazăre

Paste la cuptor, cu pui, praz şi mazăre

Paste spirale cu legume

Paste spirale cu legume